Welkom op bpd2.ogdb.nl

Nieuws
taal: NederlandsEnglishFrancais

De Project Management tool: een demonstratieve videoreeks

IRP biedt ondersteuning gedurende de gehele levensduur van gebouwen, dus ook al vanaf de ontwerpfase. De Project Management tool, ook wel afgekort tot PM-tool, ondersteunt een project vanaf de tekentafel tot aan het visualiseren van een digitaal 3D-model.

Properties visualiseren van een BIM model

Specifieke properties van een BIM-model op een toegankelijke manier zichtbaar maken? De nieuwe feature van BIMkeeper laat gebruikers deze eigenschappen rechtstreeks koppelen aan hun dashboard voor snellere toegang!

Woonconfigurator teaser video op ons YouTube-kanaal

We hebben een nieuwe video uitgebracht met onze veelzijdige 3D-woonconfigurator in de hoofdrol! Van het verkennen van woningen en het raadplegen van juridische informatie tot het visualiseren van het effect van zonlicht op specifieke tijden en data, biedt de woonconfigurator kopers een krachtig hulpmiddel om hun potentiële droomhuis te visualiseren.

Ontwerp je eigen huis met BIMkeeper

Je eigen huis ontwerpen? Dat kan met de meubelfeature in de 3D-viewer van BIMkeeper! 

IRP integreert NL in 3D met IFC en Zonnestudie

We zijn bezig geweest met onderzoek naar de integratie tussen het "Nederland in 3D" project (zie website NL in 3D & artikel TU delft) en onze IFC-viewer inclusief zonnestudie. In de volgende video wordt weergegeven hoe de zonnestudie van IRP hier een leuke extra dimensie aan geeft. Geniet van onze prachtige technologie in dit leuke filmpje.

BIM hoeft niet alleen maar blokken en platen te zijn

BIM modellen missen vaak details die het gebruik van het gebouw duidelijk maken, maar dat hoeft niet het geval te zijn.

Met het plaatsen van modellen kan een BIM model ingericht worden om een duidelijker beeld te geven.

BIM voor iedereen: online visualisaties element-categori�n.

IRP experimenteert met flexibele tooling voor het webbased visualiseren van element-categoriën in een BIM-model. Denk daarbij aan verschillende bouwdelen, materialen, type appartementen (huur, verkoop, penthouse) enzovoorts. 

Onderhoudsplanning (MJOP) voor gehele portefeuille nu live!

In BIMkeeper zijn de onderhoudsplanningen (MJOP) nu ook over de gehele portefeuille te bekijken. En natuurlijk wordt dit ook in 3D ondersteund. Ook is het mogelijk een selectie van complexen te maken, bijvoorbeeld per regio, of per type gebouw, zoals woningen, kantoren, scholen en dergelijke. Alle werkzaamheden voor de komende jaren in één overzicht.

Revisies: verschillen tussen ifc's in 3D gevisualiseerd

IRP komt met nieuwe krachtige 3D tool voor het visualiseren van de verschillen in geometrie tussen verschillende versies van een IFC. Zeker als gebouwen in ontwikkeling zijn, worden er regelmatig nieuwe modellen opgeleverd. Dan willen alle betrokkenen natuurlijk weten wat wat er precies veranderd is.

Nieuw 3D BIM project voor Proeftuin Erasmusveld.

Weer een prachtig project van BPD in verkoop.

BPD pilot BIMlegal, Juridische informatie in 3D

In het 3D model is te zien welke Juridische informatie geldt voor deze parkeerplaatsenn

Sterke BPD film woningconfigurator

BPD heeft een prachtige instructiefilm gemaakt over een groot aantal functies van de Woonconfigurator.

Nieuwe Interface voor het overrulen van IFC Informatie

Er is een nieuwe systematiek ontwikkeld waarmee het beter mogelijk is om alle informatie die in onze 3D viewer getoond wordt actueel te houden.

oppervlakte en punt naar punt metingen in 3D model

Nieuwe feature in BIMkeeper. Metingen met een paar eenvoudige kliks.

Circulair bouwen: Materialenpasport

Circulair bouwen komt voort uit de ideeën die ten grondslag liggen aan de circulaire economie waar het draait om slim gebruikmaken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze alsmaar hergebruikt kunnen worden. Lees meer over hoe een materialen paspoort hierbij helpt.

Real time sensor informatie van vastgoed gebruik

Inzicht en statistieken voor uw vastgoed d.m.v. sensoren binnen BIMkeeper

ISO 19650 Launch. Wat te verwachten.

Op donderdag 31 januari 2019 werd in London een ISO launch event gehouden door BSI (Business Standards Company).

Wordt BIM ook in Nederland verplicht?

Help ons met de opvattingen in Nederland in kaart te brengen.

BIMkeeper visualiseert zon en schaduw in 3D viewer.

BIMkeeper heeft een real time zonnestudie geïntegreerd. Iedere dag van het jaar, op ieder tijdstip. Webbased. Dit werkt wereldwijd. Wat we nodig hebben is een gebouw en een locatie.  

Revisies en beheer BIM modellen nu supereenvoudig.

Ons professioneel document management systeem gecombineerd met de project management tool maakt het tekeningenbeheer kinderspel. Lees hoe het werkt

We hebben een Project management tool ontwikkeld voor BIM

We hebben een projectmanagementtool ontwikkeld om het proces van BIM-modellering te vergemakkelijken.

In de cloud

OGDB is een online systeem, dat overal en altijd beschikbaar is en ketenintegratie (aannemer, projectmanager, etc.) mogelijk maakt.

3D viewer

OGDB ontsluit BIM-modellen eenvoudig in een webbrowser, met alle elementinformatie en tellingen (hoeveelheden, oppervlaktes, etc.).

Geografische informatie

Integratie met Google Maps, Street View en de BAG viewer (kadaster) geeft een direct inzicht in de locatie van uw onroerend goed.

Plan vooruit

OGDB biedt een groot aantal functies voor onderhoudsplanningen, vergaderingen, voortgangs-rapportages, financieel beheer, etc.